Kolesarjenje Litva


Litva - kolesarska dovršenost!


Litva, prekrasna baltska država, še vedno odeta v tančico sovjetske zgodovine. Prekrasna narava, kot nalašč za sproščujočo kolesarjenje, prijazni ljudje, bogata kultura in nenazadnje lokalna kulinarika, ki s svojo drugačnostjo očara. Litva je država, ki jo je potrebno doživeti na stranskih podeželskih poteh, ob rekah in gradovih ter na znameniti peščeni plaži Baltika. Litva - drugačna, skrivnostna, prelepa...
Kolesarjenje od prestolnice Vilne čez spreminjajočo se naravo in med najlepšimi litovskimi mesti. Potovanje nam bo sprva odkrilo prekrasno prestolnico Vilno, nadaljujemo do starodavne prestolnice in največje turistične znamenitosti Litve, izjemnega gradu Trakai na otočku sredi jezera, do Kaunasa in nadalje do litovske peščene obale ob Baltskem morju. Kolesarili bomo ob UNESCO naravni dediščini Kurinski kosi in zaključimo v teutonski Klaipedi, kjer se bohoti zgodovina iz 13. stoletja. Litva je vsekakor skriti biser Evrope.

Stopnja težavnosti: 2

Kolesarske poti potekajo po mestu Vilna in Kaunas, sicer po podeželskih cestah z zelo malo prometa. Posebnost programa je kolesarjenje po kurski kosi. Kolesari se večinoma po ravnih poteh z zelo majhnimi nakloni. Primerno za vse ljubitelje kolesarstva.


NEVARNE (strupene) ŽIVALI: NE

CEPLJENJA (obvezna): NE


KAJ POTREBUJEM S SEBOJ?


Za kolesarjenje po Litvi potrebujete kolesarske hlače in čelado (slednjo se lahko tudi najame v Litvi), dnevni kolesarski nahrbtnik in palerino.


Nekaj utrinkov iz naših potovanj:

Podatki o kolesarjenju "Litva"

Kdaj gremo
na pot?


7. julij 2018

Polnimo!Podroben programCena potovanja:

1.190 EUR

Kaj je v ceni: prevoz do bližnjega letališča, letalski prevoz v ekonomskem razredu z taksami, namestitev po programu na bazi nočitev z zajtrkom, najem koles, spremljevalno vozilo za prtljago, vozovnice za trajekt in vlak, transfer Klaipeda - Vilna z vlakom, dajatve, slovensko spremstvo.

Kaj ni v ceni: kosila/večerje, pijača in drugi nakupi osebne narave. Najem kolesarskih čelad, kolesarskih hlač, vstopnine po programu v kulturno-zgodovinske objekte. Doplačilo za enoposteljno sobo znaša 150 EUR.

OBVEZNO DOPLAČILO VODNIKU NA POTI 35 EUR NAPITNINE!PRIJAVA NA KOLESARJENJE "LITVA" (KLIKNI ME)
Ker potujemo s srcem!

POHODNIŠKA AGENCIJA VIVATREKING

www.vivatreking.com