Treking Irska


Irska - dežela ki očara!


Irska kljub strahotni zgodovini ohranja svojo tradicijo, način življenja in zlasti svojo bogato kulturo, ki se zrcali bodisi preko gradov, srednjeveških mest ali mogočnih samostanov, ki kraljujeo mogočnim dolinam. Vendarle, pa se pravi obraz Irske spozna v vasicah oddaljenih od turistov, sredi hribov in nacionalnih parkov, kjer prevladujejo pašniki z raznobarvnimi ovacami. Izjemni razgledi, prekrasne doline in mogočne reke z številnimi slapovi bogatijo irsko podeželje.
Treking potovanje po Irski je prijeten preplet odkrivanja bogate zgodovine in kulture ter pohodništva po domala vseh najlepših nacionalnih parkih te mogočne dežele. Višek potovanja je vsekakor vzpon na najvišji vrh ter kolesarjenje po otoku Inishmoore, kjer se je čas ustavil. Sprva se podamo do nacionalnega parka Wicklov, nakar gremo do nacionalnega parka Killerney in vzpon na najvišji vrh, nadaljujemo na Inishomre s kolesi v mislih in že smo spet na "celini" ter obisk skrajnega severnega dela otoka, vključno z Giantwalk. Seveda si ogledamo tako Dublin kot Belfast, se ustavimo na ogled pomembnejših gradov, nepredstavljivih klifov (se sprehodimo pod znamenitim klifi Moher)...in še in še. Brez Guinessa pa ne gre!

Stopnja trekinga: 3

Treking poti potekajo tako po vzorno urejenih poteh, nekatere poti tudi deloma po asfaltiranih lokalnih poteh (zelo malo).


NEVARNE (strupene) ŽIVALI: NE

CEPLJENJA (obvezna): NE


KAJ POTREBUJEM S SEBOJ?


Za treking potovanje po Irski potrebujete pohodne čevlje (gojzarji), pokrivalo za glavo in sončno kremo, pohodne palice (zelo priporočljivo), dnevni nahrbtnik in sončna očala ter windstoper (vetrovko) in palerino (dežnik)


Nekaj utrinkov iz naših potovanj:

Podatki o potovanju "Irski"

Kdaj gremo
na pot?


28. julij 2018

Polnimo!Podroben programCena potovanja:

1.490 EUR

Cena vključuje: transfer do bližnjega evropskega letališča, letalski prevoz in takse, transfer na destinaciji po programu, namestitev v hotelu 2/3* na bazi nočitev z zajtrkom v dvoposteljnih sobah, trajektna povezava, najem koles, slovensko vodenje, lokalni vodič na področju Killarney nacionalnega parka.

Cena ne vključuje: vse nakupe osebne narave, pijačo (ustekleničeno vodo), kosilo/večerje in druge storitve, ki niso predvidene v programu. Doplačilo za enoposteljno sobo znaša 250 eur.


Na pot vzamemo do 8 potnikov!PRIJAVA NA TREKING "Irska" (KLIKNI ME)


Se še niste odločili? Še nekaj fotografij iz naših potovanj:Ker potujemo s srcem!

POHODNIŠKA AGENCIJA VIVATREKING

www.vivatreking.com