Treking potovanje Sao Tome


Sao Tome - mogočni tropski botanični vrt sredi Gvinejskega zaliva


Otoček Sao Tome je za vse, ki si želijo pristno tropsko vegetacijo, neokrnjeno naravo v primežu zanimivega živalskega sveta, izjemen treking na najvišji vrh, fantastične bombažno peščene plaže ob pogledu na turkizno morje Atlantika, tradicionalnega načina življenja, ki se zaradi odmaknjenosti od celin spreminja in prilagaja "sodobnemu" svetu bistveno počasneje ter miru - kjer je noga turista prej redost, kot pravilo. Seveda, pa smo tudi na točki ekvatorja! Vabljeni na nepozabno potovanje na Sao Tome.
Treking potovanje po otočku Sao Tome nas bo popeljajo na vse kotičke tega izjemnega trospkega raja. Ne gre toliko za klasično treking potovanje (niso predvideni trekingi vsak dan), saj zaradi izredne drugačnosti odkrivamo otok tudi na klasičen popotniški način. Ogledali si bomo prestolnico, se podali na tržnico, obiskali številne osamljene peščene plaže ob mogočni tropski vegetaciji, nasadi kave, se odpravili na dvodnevni treking z namenom osvojitve najvišjega vrha, odkrivali floro in fauno. Poseben pečat našemu potovanju daje odkrivanje tradicionalnega načina življenja.

Stopnja trekinga: 3

V okviru tega programa imamo predvidene 4 (štiri) trekinge, pri čemer potekajo po dobro uhojenih gozdnih poteh, lokalnih cestah (neasfaltiranih) in del tudi po brezpotjih z lokalnim vodnikom. Za to potovanje priporočamo visoke pohodne čevlje.


NEVARNE (strupene) ŽIVALI: NE

CEPLJENJA (obvezna): DA (rumena mrzlica in priporočeno malariki)

Kdo gre z nami: Uroš Žajdela


KAJ POTREBUJEM S SEBOJ?


Za treking potovanje po Sao Tome potrebujete pohodne čevlje (priporočamo visoke), pokrivalo za glavo in sončno kremo, pohodne palice (zelo priporočljivo), splano vrečo (priporočamo - 1 x spanje v tropskem gozdu v šotoru), dnevni nahrbtnik in sončna očala ter windstoper (vetrovko) in palerino (dežnik)


Nekaj utrinkov iz naših potovanj:

Podatki o potovanju treking "Sao Tome"

Kdaj gremo
na pot?


18. januar 2019

Zagotovljeno


25. oktober 2019

Polnimo

Podroben programCena potovanja:

2.099 EUR

Cena vključuje: transfer do bližnjega letališča, letalski prevoz, namestitev v hotelu 3 zvezdice na bazi nočitev z zajtrkom, na trekingu spimo v šotorih (1 x ) – polni penzion na trekingu, lokalni vodnik, ogledi po programu, vsi lokalni prevozi po programu, organizacija in slovensko vodenje.


Doplačilo za single sobo: 190 EUR


PRIJAVA NA TREKING "Sao Tome" (KLIKNI ME)


Ker potujemo s srcem!

POHODNIŠKA AGENCIJA VIVATREKING

www.vivatreking.com